Búbos csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé
- 4 evőkanál dinsztelt gomba( hagymán olajon,pici sóval dinsztelt)
- 2-3 evőkanál lecsó ( egy paprika, paradicsom egy kis fej hagymából)
- 6 púpozott evőkanál reszelt trappista sajt
- 2 evőkanál olaj
- diónyi vaj
- 2 ek apró szemű zabpehely
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csokor petrezselyemzöld
- só,bors
Elkészítése:
Megmossuk a csirkemellet és lecsepegtetjük a vizet, majd minden mell filéből három szeletet vágunk, és egy kicsit megklopfoljuk.
Fűszerezzük sóval, borssal.
Elkészítjük a lecsót:
A felaprított hagymát egy csipet sóval megdinszteljük,hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, együtt pirítjuk,majd adunk hozzá paradicsomot, egy pici cukrot,vagy édesítőszert.2-3 percig pároljuk,hogy csak roppanós maradjon a paprika.
Gomba dinsztelés: (lehetne a lecsóval is készíteni, de szerintem így finomabb) Egy kis (diónyi) hagymán, egy evőkanál megpirítjuk a megtisztított gombát, sózzuk,borsozzuk
Serpenyőbe tesszük az olajat,majd a vajat és a hús szeleteket elősütjük ( oldalanként kb 4 perc),majd átszedjük egy tepsibe, ráöntjük a zaftot.
Közben lereszeljük a sajtot és elkészítjük a gombás masszát. Egy tányérban összekeverjük a lecsót, a gombát, a zabpelyhet , a tojást, meghintjük bőven apróra vágott petrezselyemzölddel, ízesítjük ha még szükség sóval és frissen őrölt borssal. Beletesszük a reszelt sajt egyharmadát, és kanállal jól összekeverjük.
Az elősütött hús tetejére halmozzuk a gombás tölteléket, a tetejét meghintjük sajttal,lehet rá tenni paradicsom szeletet, petrezselymet,ki amit szeretne, és forró sütőbe tesszük.Amikor a sajt kezd elolvadni ( kb. 5 perc múlva) alufóliával letakarjuk és kb 15 percig sütjük,majd lezárjuk a sütőt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »