Búbos csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Búbos csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell filé
  • 4 evőkanál dinsztelt gomba( hagymán olajon,pici sóval dinsztelt)
  • 2-3 evőkanál lecsó ( egy paprika, paradicsom egy kis fej hagymából)
  • 6 púpozott  evőkanál reszelt trappista sajt
  • 2 evőkanál olaj
  • diónyi vaj
  • 2 ek apró szemű zabpehely
  • 1 db tojás
  • csokor petrezselyemzöld
  • só,bors

Elkészítése:

Megmossuk a csirkemellet és lecsepegtetjük a vizet, majd minden mell filéből három szeletet vágunk, és egy kicsit megklopfoljuk.

Fűszerezzük sóval, borssal.

Elkészítjük a lecsót:

A felaprított hagymát egy csipet sóval megdinszteljük,hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, együtt pirítjuk,majd adunk hozzá paradicsomot,  egy pici cukrot,vagy édesítőszert.2-3 percig pároljuk,hogy csak roppanós maradjon a paprika.

Gomba dinsztelés: (lehetne a lecsóval is készíteni, de szerintem így finomabb) Egy kis (diónyi) hagymán, egy evőkanál  megpirítjuk a megtisztított gombát, sózzuk,borsozzuk

Serpenyőbe tesszük az olajat,majd a vajat és a hús szeleteket elősütjük ( oldalanként kb 4 perc),majd átszedjük egy tepsibe, ráöntjük  a zaftot.

Közben lereszeljük a sajtot és elkészítjük a gombás masszát. Egy tányérban összekeverjük a lecsót, a gombát, a zabpelyhet , a tojást, meghintjük bőven apróra vágott  petrezselyemzölddel, ízesítjük ha még szükség sóval és frissen őrölt borssal. Beletesszük a reszelt sajt egyharmadát, és kanállal jól összekeverjük.

Az elősütött hús tetejére halmozzuk a gombás tölteléket, a tetejét meghintjük sajttal,lehet rá tenni paradicsom szeletet, petrezselymet,ki amit szeretne,  és forró sütőbe tesszük.Amikor a sajt kezd elolvadni ( kb. 5 perc múlva) alufóliával letakarjuk és kb 15 percig sütjük,majd lezárjuk a sütőt.