Balzsamecetes, boros csirke recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 2 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 dl fehérbor
- só
- bors
- olaj
- 2 evőkanál balzsamecet
Elkészítése:
A húst alaposan megmossuk és kisebb kockákra vágjuk. A hagymát négybe vágjuk, majd vékony szeletekre aprítjuk, a fokhagymát pedig megpucoljuk és előkészítjük. Egy nagy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és ráöntjük a hagymát, majd a fokhagymát is belenyomjuk. A húst is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, és nagy lángon, gyakori kevergetés mellett pirítjuk.
Amikor a hús kezd aranybarnára pirulni és kissé leragadni, kevés fehérborral felöntjük. Közepes lángon pároljuk, időnként pótolva a bort, hogy a hús omlósra puhuljon és ne száradjon ki. Amikor a hús már teljesen puha, a bor pedig elpárolgott, egy kevés balzsamecetet locsolunk rá. Az ecet gyorsan elpárolog, így csak a karamellizált, ízes réteg marad a húson.
Frissen főtt rizzsel tálaljuk, hogy a szaftot is szépen felvegye, és tökéletesen kiegészítse az ízeket.