Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Balzsamecetes, boros csirke recept

Balzsamecetes, boros csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemell filé
    • 2 fej hagyma
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 2 dl fehérbor
    • bors
    • olaj
    • 2 evőkanál balzsamecet

    Elkészítése:

    A húst alaposan megmossuk és kisebb kockákra vágjuk. A hagymát négybe vágjuk, majd vékony szeletekre aprítjuk, a fokhagymát pedig megpucoljuk és előkészítjük. Egy nagy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és ráöntjük a hagymát, majd a fokhagymát is belenyomjuk. A húst is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, és nagy lángon, gyakori kevergetés mellett pirítjuk.

    Amikor a hús kezd aranybarnára pirulni és kissé leragadni, kevés fehérborral felöntjük. Közepes lángon pároljuk, időnként pótolva a bort, hogy a hús omlósra puhuljon és ne száradjon ki. Amikor a hús már teljesen puha, a bor pedig elpárolgott, egy kevés balzsamecetet locsolunk rá. Az ecet gyorsan elpárolog, így csak a karamellizált, ízes réteg marad a húson.

    Frissen főtt rizzsel tálaljuk, hogy a szaftot is szépen felvegye, és tökéletesen kiegészítse az ízeket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá