Balzsamecetes, boros csirke recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 2 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 dl fehérbor
- só
- bors
- olaj
- 2 evőkanál balzsamecet
Elkészítése:
A húst alaposan megmossuk és kisebb kockákra vágjuk. A hagymát négybe vágjuk, majd vékony szeletekre aprítjuk, a fokhagymát pedig megpucoljuk és előkészítjük. Egy nagy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és ráöntjük a hagymát, majd a fokhagymát is belenyomjuk. A húst is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, és nagy lángon, gyakori kevergetés mellett pirítjuk.
Amikor a hús kezd aranybarnára pirulni és kissé leragadni, kevés fehérborral felöntjük. Közepes lángon pároljuk, időnként pótolva a bort, hogy a hús omlósra puhuljon és ne száradjon ki. Amikor a hús már teljesen puha, a bor pedig elpárolgott, egy kevés balzsamecetet locsolunk rá. Az ecet gyorsan elpárolog, így csak a karamellizált, ízes réteg marad a húson.
Frissen főtt rizzsel tálaljuk, hogy a szaftot is szépen felvegye, és tökéletesen kiegészítse az ízeket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









