Balzsamecetes, boros csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Balzsamecetes, boros csirke

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 2 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 dl fehérbor
  • bors
  • olaj
  • 2 evőkanál balzsamecet

Elkészítése:

A húst alaposan megmossuk és kisebb kockákra vágjuk. A hagymát négybe vágjuk, majd vékony szeletekre aprítjuk, a fokhagymát pedig megpucoljuk és előkészítjük. Egy nagy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és ráöntjük a hagymát, majd a fokhagymát is belenyomjuk. A húst is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, és nagy lángon, gyakori kevergetés mellett pirítjuk.

Amikor a hús kezd aranybarnára pirulni és kissé leragadni, kevés fehérborral felöntjük. Közepes lángon pároljuk, időnként pótolva a bort, hogy a hús omlósra puhuljon és ne száradjon ki. Amikor a hús már teljesen puha, a bor pedig elpárolgott, egy kevés balzsamecetet locsolunk rá. Az ecet gyorsan elpárolog, így csak a karamellizált, ízes réteg marad a húson.

Frissen főtt rizzsel tálaljuk, hogy a szaftot is szépen felvegye, és tökéletesen kiegészítse az ízeket.