Bakonyi csirkemell csíkok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 4 személyre:
- 2 db csirkemell filé
- 10 dkg füstölt szalonna
- fél kg gomba
- 1-1 zöldpaprika és paradicsom
- 1 nagy fej hagyma
- fél dl olaj
- 4 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 2 dl tejföl
- só
- bors
- majoránna
Elkészítés:
A húst jól megmosom, szárazra törlöm, felcsíkozom sózom borsozom. A gombát megtisztítom, vastagabb szeletekre vágom, a paprikát és a paradicsomot, összevágom. A hagymát és a szalonnát apró kockákra vágom.
A szalonna kockákat kevés zsiradékon zsírjára sütöm, ráteszem a hagymát lepirítom és jöhet rá a husi. Amikor már jól átsült hozzáadom a gombát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, fedő alatt készre főzöm, megszórom a pirospaprikával. Simára keverem a tejfölt 1 kávéskanál liszttel, a mártáshoz adom, jól összeforralom.
Galuskával, spagettivel, rizzsel, de akár sült burgonyával is tálalható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »