Bakonyi csirkemell csíkok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Bakonyi csirkemell csíkok

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db csirkemell filé
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • fél kg gomba
  • 1-1 zöldpaprika és paradicsom
  • 1 nagy fej hagyma
  • fél dl olaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • bors
  • majoránna

Elkészítés:
A húst jól megmosom, szárazra törlöm, felcsíkozom sózom borsozom. A gombát megtisztítom, vastagabb szeletekre vágom, a paprikát és a paradicsomot, összevágom. A hagymát és a szalonnát apró kockákra vágom.
A szalonna kockákat kevés zsiradékon zsírjára sütöm, ráteszem a hagymát lepirítom és jöhet rá a husi. Amikor már jól átsült hozzáadom a gombát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, fedő alatt készre főzöm, megszórom a pirospaprikával. Simára keverem a tejfölt 1 kávéskanál liszttel, a mártáshoz adom, jól összeforralom.
Galuskával, spagettivel, rizzsel, de akár sült burgonyával is tálalható.