Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baconos csirkealagút recept

Baconos csirkealagút
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • kb 65-70 dkg csirkemell
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 200 g tejföl
    • só, bors, aprított petrezselyemzöld
    • 3 csapott evőkanál finomliszt
    • 300 g reszelt sajt
    • 350-400 g szeletelt bacon

    Elkészítése:

    A csirkemellet apró kockákra vádjuk. A sajtot lereszeljük.

    A tejfölbe belekeverjük a fűszereket, hozzáadjuk az enyhén felvert tojásokat, a lisztet és a reszelt sajtból egy maréknyit. Az egészet alaposan elkeverjük.

    Hozzáadjuk a csirkemellet és összekeverjük a masszát.

    Egy őzgerincformát kibélelünk bacon szeletekkel úgy, hogy fedjék egymást. A baconre rászórjuk a sajt felét, belekanalazzuk a tejfölös csirkét, majd a maradék reszelt sajtot rászórjuk. A bacon kilógó széleit ráhajtjuk, majd hosszában is teszünk rá 1-2 szeletet.

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az őzgerincformát rátesszük egy tepsire. Nagyjából 1 órán át sütjük. Ekkor kivesszük a sütőből, ráterítünk egy sütőpapírt, majd átfordítjuk egy tepsire az alagutat. Levesszük róla a formát és a bacont szép pirosra sütjük.

    Teljesen kihűtjük, majd szeletelve kínáljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá