Baconos csirkealagút recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb 65-70 dkg csirkemell
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 200 g tejföl
- só, bors, aprított petrezselyemzöld
- 3 csapott evőkanál finomliszt
- 300 g reszelt sajt
- 350-400 g szeletelt bacon
Elkészítése:
A csirkemellet apró kockákra vádjuk. A sajtot lereszeljük.
A tejfölbe belekeverjük a fűszereket, hozzáadjuk az enyhén felvert tojásokat, a lisztet és a reszelt sajtból egy maréknyit. Az egészet alaposan elkeverjük.
Hozzáadjuk a csirkemellet és összekeverjük a masszát.
Egy őzgerincformát kibélelünk bacon szeletekkel úgy, hogy fedjék egymást. A baconre rászórjuk a sajt felét, belekanalazzuk a tejfölös csirkét, majd a maradék reszelt sajtot rászórjuk. A bacon kilógó széleit ráhajtjuk, majd hosszában is teszünk rá 1-2 szeletet.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az őzgerincformát rátesszük egy tepsire. Nagyjából 1 órán át sütjük. Ekkor kivesszük a sütőből, ráterítünk egy sütőpapírt, majd átfordítjuk egy tepsire az alagutat. Levesszük róla a formát és a bacont szép pirosra sütjük.
Teljesen kihűtjük, majd szeletelve kínáljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »