Baconos csirkealagút

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • kb 65-70 dkg csirkemell
  • 2 tojás
  • 200 g tejföl
  • só, bors, aprított petrezselyemzöld
  • 3 csapott evőkanál finomliszt
  • 300 g reszelt sajt
  • 350-400 g szeletelt bacon

Elkészítése:

A csirkemellet apró kockákra vádjuk. A sajtot lereszeljük.

A tejfölbe belekeverjük a fűszereket, hozzáadjuk az enyhén felvert tojásokat, a lisztet és a reszelt sajtból egy maréknyit. Az egészet alaposan elkeverjük.

Hozzáadjuk a csirkemellet és összekeverjük a masszát.

Egy őzgerincformát kibélelünk bacon szeletekkel úgy, hogy fedjék egymást. A baconre rászórjuk a sajt felét, belekanalazzuk a tejfölös csirkét, majd a maradék reszelt sajtot rászórjuk. A bacon kilógó széleit ráhajtjuk, majd hosszában is teszünk rá 1-2 szeletet.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az őzgerincformát rátesszük egy tepsire. Nagyjából 1 órán át sütjük. Ekkor kivesszük a sütőből, ráterítünk egy sütőpapírt, majd átfordítjuk egy tepsire az alagutat. Levesszük róla a formát és a bacont szép pirosra sütjük.

Teljesen kihűtjük, majd szeletelve kínáljuk.