Teriyaki csirkecomb recept
Galéria (4)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 8 csirkecomb
- só, bors, szárnyas fűszerkeverék
A szószhoz:
- 1 citrom leve
- 4 ek méz
- 2 ek szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk gyömbér
- 2 ek szezámmag
- 1 púpos ek étkezési keményítő
Elkészítése:
Egy tepsit vékonyan kikenünk olíva olajjal, majd beletesszük a csirkecombokat. Sózzuk, borsozzuk, majd beszórjuk szárnyak fűszerkeverékkel. 175 fokon 35 percig sütjük.
Amíg a csirke sül elkészítjük a szószt. A hozzávalókat egy lábasban összekeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett 5 percig főzzük.
Amikor a csirke megsült kivesszük, lekenjük a szósszal és megszórjuk szezámmaggal.
Körülbelül 10 perc alatt pirosra sütjük.
Tipp:
Roppant egyszerű és mégis különleges finomság!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.