Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Teriyaki csirkecomb recept

Teriyaki csirkecomb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 8 csirkecomb
    • só, bors, szárnyas fűszerkeverék

    A szószhoz:

    • 1 citrom leve
    • 4 ek méz
    • 2 ek szójaszósz
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 tk gyömbér
    • 2 ek szezámmag
    • 1 púpos ek étkezési keményítő

    Elkészítése:

    Egy tepsit vékonyan kikenünk olíva olajjal, majd beletesszük a csirkecombokat. Sózzuk, borsozzuk, majd beszórjuk szárnyak fűszerkeverékkel. 175 fokon 35 percig sütjük.

    Amíg a csirke sül elkészítjük a szószt. A hozzávalókat egy lábasban összekeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett 5 percig főzzük.

    Amikor a csirke megsült kivesszük, lekenjük a szósszal és megszórjuk szezámmaggal.

    Körülbelül 10 perc alatt pirosra sütjük.

    Tipp:

    Roppant egyszerű és mégis különleges finomság!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá