Teriyaki csirkecomb recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 csirkecomb
- só, bors, szárnyas fűszerkeverék
A szószhoz:
- 1 citrom leve
- 4 ek méz
- 2 ek szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk gyömbér
- 2 ek szezámmag
- 1 púpos ek étkezési keményítő
Elkészítése:
Egy tepsit vékonyan kikenünk olíva olajjal, majd beletesszük a csirkecombokat. Sózzuk, borsozzuk, majd beszórjuk szárnyak fűszerkeverékkel. 175 fokon 35 percig sütjük.
Amíg a csirke sül elkészítjük a szószt. A hozzávalókat egy lábasban összekeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett 5 percig főzzük.
Amikor a csirke megsült kivesszük, lekenjük a szósszal és megszórjuk szezámmaggal.
Körülbelül 10 perc alatt pirosra sütjük.
Tipp:
Roppant egyszerű és mégis különleges finomság!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »