Teriyaki csirkecomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Teriyaki csirkecomb

Hozzávalók:

  • 8 csirkecomb
  • só, bors, szárnyas fűszerkeverék

A szószhoz:

  • 1 citrom leve
  • 4 ek méz
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk gyömbér
  • 2 ek szezámmag
  • 1 púpos ek étkezési keményítő

Elkészítése:

Egy tepsit vékonyan kikenünk olíva olajjal, majd beletesszük a csirkecombokat. Sózzuk, borsozzuk, majd beszórjuk szárnyak fűszerkeverékkel. 175 fokon 35 percig sütjük.

Amíg a csirke sül elkészítjük a szószt. A hozzávalókat egy lábasban összekeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett 5 percig főzzük.

Amikor a csirke megsült kivesszük, lekenjük a szósszal és megszórjuk szezámmaggal.

Körülbelül 10 perc alatt pirosra sütjük.

Tipp:

Roppant egyszerű és mégis különleges finomság!