Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pikáns tepsis csirkecombok recept

Pikáns tepsis csirkecombok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók

    • 8 csirkecomb

    A páchoz:

    • őrölt bors
    • 1 evőkanál ketchup
    • 2 evőkanál étolaj
    • 1 teáskanál őrölt pirospaprika

    A körethez:

    • 3 kg krumpli
    • 5 sárgarépa
    • 3 petrezselyemgyökér
    • 8 gerezd fokhagyma
    • 1 nagy fej hagyma

    Elkészítés

    A csirkecombokat az ízületnél kettévágjuk, majd a pác hozzávalóit — sót, borsot, ketchupot, étolajat és pirospaprikát — összekeverjük. A combokat alaposan bekenjük a páccal, majd legalább 30 percre félretesszük, hogy az ízek kissé összeérjenek.

    A zöldségeket megtisztítjuk. A krumplit daraboljuk, a répát és a petrezselyemgyökeret felkarikázzuk. Egy nagy, kb. 35×25 cm-es tepsibe eloszlatjuk a zöldségeket, enyhén megsózzuk, majd rászórjuk a felszeletelt hagymát és a fokhagymagerezdeket. A csirkecombokat a zöldségágyra fektetjük, bőrükkel lefelé. Ha szeretjük a csípőset, megszórhatjuk egy kevés chili pehellyel.

    A tepsit lefedjük alufóliával, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és további 25–30 perc alatt arany barnára (de nem túlságosan) pirítjuk a húsokat és a zöldségeket.

    Tipp

    Ha szeretnénk még szaftosabb végeredményt, a sütés elején kevés vizet vagy húslevest is önthetünk a tepsi aljára. Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórva, savanyúsággal kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek