Pikáns tepsis csirkecombok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pikáns tepsis csirkecombok

Hozzávalók

  • 8 csirkecomb

A páchoz:

  • őrölt bors
  • 1 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika

A körethez:

  • 3 kg krumpli
  • 5 sárgarépa
  • 3 petrezselyemgyökér
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej hagyma

Elkészítés

A csirkecombokat az ízületnél kettévágjuk, majd a pác hozzávalóit — sót, borsot, ketchupot, étolajat és pirospaprikát — összekeverjük. A combokat alaposan bekenjük a páccal, majd legalább 30 percre félretesszük, hogy az ízek kissé összeérjenek.

A zöldségeket megtisztítjuk. A krumplit daraboljuk, a répát és a petrezselyemgyökeret felkarikázzuk. Egy nagy, kb. 35×25 cm-es tepsibe eloszlatjuk a zöldségeket, enyhén megsózzuk, majd rászórjuk a felszeletelt hagymát és a fokhagymagerezdeket. A csirkecombokat a zöldségágyra fektetjük, bőrükkel lefelé. Ha szeretjük a csípőset, megszórhatjuk egy kevés chili pehellyel.

A tepsit lefedjük alufóliával, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és további 25–30 perc alatt arany barnára (de nem túlságosan) pirítjuk a húsokat és a zöldségeket.

Tipp

Ha szeretnénk még szaftosabb végeredményt, a sütés elején kevés vizet vagy húslevest is önthetünk a tepsi aljára. Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórva, savanyúsággal kínáljuk.