Mézes fokhagymás csirkecomb recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 6-8 csirkecomb
- 4 ek méz
- 2 ek chilli szósz (opcionális)
- 2 ek szójaszósz
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 ek almaecet
- 1 ek olaj
- 2 ek vaj
- só, bors
Elkészítése:
Egy nagyobb edényben összekeverjük a pácot. A mézet, az apróra vágott fokhagymával, az ecettel a chilivel és a szójaszósszal.
Beletesszük a csirkecombokat, majd jó alaposan összeforgatjuk őket. Lefedjük és egy pár órát pácolódni hagyjuk. A legjobb, ha este elkészítjük és egy éjszakát pácolódhat a hűtőben.
Másnap a combokat kivesszük a pácból, a serpenyőbe öntjük az olajat és vajat majd pirosra sütjük benne a combokat.
Ha megsültek a húsok, kivesszük őket és a serpenyőbe öntjük a visszamaradt pácot. Felforraljuk, majd visszatesszük a combokat a szószba és addig főzzük, amíg jó sűrű nem lesz.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.