Mézes fokhagymás csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 6-8 csirkecomb
- 4 ek méz
- 2 ek chilli szósz (opcionális)
- 2 ek szójaszósz
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 ek almaecet
- 1 ek olaj
- 2 ek vaj
- só, bors
Elkészítése:
Egy nagyobb edényben összekeverjük a pácot. A mézet, az apróra vágott fokhagymával, az ecettel a chilivel és a szójaszósszal.
Beletesszük a csirkecombokat, majd jó alaposan összeforgatjuk őket. Lefedjük és egy pár órát pácolódni hagyjuk. A legjobb, ha este elkészítjük és egy éjszakát pácolódhat a hűtőben.
Másnap a combokat kivesszük a pácból, a serpenyőbe öntjük az olajat és vajat majd pirosra sütjük benne a combokat.
Ha megsültek a húsok, kivesszük őket és a serpenyőbe öntjük a visszamaradt pácot. Felforraljuk, majd visszatesszük a combokat a szószba és addig főzzük, amíg jó sűrű nem lesz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »