Mézes fokhagymás csirkecomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6-8 csirkecomb
  • 4 ek méz
  • 2 ek chilli szósz (opcionális)
  • 2 ek szójaszósz
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 ek almaecet
  • 1 ek olaj
  • 2 ek vaj
  • só, bors

Elkészítése:

Egy nagyobb edényben összekeverjük a pácot. A mézet, az apróra vágott fokhagymával, az ecettel a chilivel és a szójaszósszal.

Beletesszük a csirkecombokat, majd jó alaposan összeforgatjuk őket. Lefedjük és egy pár órát pácolódni hagyjuk. A legjobb, ha este elkészítjük és egy éjszakát pácolódhat a hűtőben.

Másnap a combokat kivesszük a pácból, a serpenyőbe öntjük az olajat és vajat majd pirosra sütjük benne a combokat.

Ha megsültek a húsok, kivesszük őket és a serpenyőbe öntjük a visszamaradt pácot. Felforraljuk, majd visszatesszük a combokat a szószba és addig főzzük, amíg jó sűrű nem lesz.