Gesztenyés csirkecomb meggymártással recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3-4 közepes főtt burgonya
- 20 dkg gesztenyepüré (cukrozatlan)
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- szerecsendió
- 4-5 egész csirkecomb
- 1-2 teáskanál morzsolt kakukkfű
- 3-4 dkg vaj
Meggymártáshoz:
- 1 kg magozott, fagyasztott meggy
- 2-3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál puncs ízű pudingpor
- 1 teáskanál fahéj
- csipet szerecsendió
- 1 dl tejszín
Elkészítése:
A húsokat megtiszítjuk és a bőrüket fellazítjuk.
A krumplit meghámozzuk és megfőzzük, majd még forrón összetörjük.
A krumplit összekeverjük a kiengedett gesztenyemasszával, hozzáadjuk a tojást és sózzuk, borsozzuk. A kész tölteléket a húsok bőre alá töltjük. A combokat egy tepsibe tesszük, a vajat felolvasztjuk és belekeverjük a kakukkfüvet, majd a combokra kenjük. Sózzuk és borsozzuk, majd alufóliával befedjük és 200 fokos sütőbe toljuk kb 1,5 órára, majd a fóliát levéve pirosra sütjük.
A mártáshoz a meggyet annyi vízben tesszük fel főni, ami ellepi. Hozzáadjuk a cukrokat, fahéjat és a szerecsendiót. Aki szeretne, szegfűszeget is tehet hozzá, majd felforraljuk.
A tejszínben elkeverjük a pudingport és a lisztet, majd kevés főzőlével felengedjük és csomómentsre keverjük az egészet. Lassan a meggyhez adjuk és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Ha nem elég sűrű, akkor liszttel süríthetünk rajta.
A kész combokat a mártással tálaljuk.