Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés csirkecomb meggymártással recept

Gesztenyés csirkecomb meggymártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3-4 közepes főtt burgonya
    • 20 dkg gesztenyepüré (cukrozatlan)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • bors
    • szerecsendió
    • 4-5 egész csirkecomb
    • 1-2 teáskanál morzsolt kakukkfű
    • 3-4 dkg vaj

    Meggymártáshoz:

    • 1 kg magozott, fagyasztott meggy
    • 2-3 evőkanál cukor
    • 1 evőkanál liszt
    • 1 evőkanál puncs ízű pudingpor
    • 1 teáskanál fahéj
    • csipet szerecsendió
    • 1 dl tejszín

    Elkészítése:

    A húsokat megtiszítjuk és a bőrüket fellazítjuk.

    A krumplit meghámozzuk és megfőzzük, majd még forrón összetörjük.

    A krumplit összekeverjük a kiengedett gesztenyemasszával, hozzáadjuk a tojást és sózzuk, borsozzuk. A kész tölteléket a húsok bőre alá töltjük. A combokat egy tepsibe tesszük, a vajat felolvasztjuk és belekeverjük a kakukkfüvet, majd a combokra kenjük. Sózzuk és borsozzuk, majd alufóliával befedjük és 200 fokos sütőbe toljuk kb 1,5 órára, majd a fóliát levéve pirosra sütjük.

    A mártáshoz a meggyet annyi vízben tesszük fel főni, ami ellepi. Hozzáadjuk a cukrokat, fahéjat és a szerecsendiót. Aki szeretne, szegfűszeget is tehet hozzá, majd felforraljuk.

    A tejszínben elkeverjük a pudingport és a lisztet, majd kevés főzőlével felengedjük és csomómentsre keverjük az egészet. Lassan a meggyhez adjuk és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Ha nem elég sűrű, akkor liszttel süríthetünk rajta.

    A kész combokat a mártással tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá