Gesztenyés csirkecomb meggymártással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3-4 közepes főtt burgonya
  • 20 dkg gesztenyepüré (cukrozatlan)
  • 1 tojás
  • bors
  • szerecsendió
  • 4-5 egész csirkecomb
  • 1-2 teáskanál morzsolt kakukkfű
  • 3-4 dkg vaj

Meggymártáshoz:

  • 1 kg magozott, fagyasztott meggy
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál puncs ízű pudingpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • csipet szerecsendió
  • 1 dl tejszín

Elkészítése:

A húsokat megtiszítjuk és a bőrüket fellazítjuk.

A krumplit meghámozzuk és megfőzzük, majd még forrón összetörjük.

A krumplit összekeverjük a kiengedett gesztenyemasszával, hozzáadjuk a tojást és sózzuk, borsozzuk. A kész tölteléket a húsok bőre alá töltjük. A combokat egy tepsibe tesszük, a vajat felolvasztjuk és belekeverjük a kakukkfüvet, majd a combokra kenjük. Sózzuk és borsozzuk, majd alufóliával befedjük és 200 fokos sütőbe toljuk kb 1,5 órára, majd a fóliát levéve pirosra sütjük.

A mártáshoz a meggyet annyi vízben tesszük fel főni, ami ellepi. Hozzáadjuk a cukrokat, fahéjat és a szerecsendiót. Aki szeretne, szegfűszeget is tehet hozzá, majd felforraljuk.

A tejszínben elkeverjük a pudingport és a lisztet, majd kevés főzőlével felengedjük és csomómentsre keverjük az egészet. Lassan a meggyhez adjuk és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Ha nem elég sűrű, akkor liszttel süríthetünk rajta.

A kész combokat a mártással tálaljuk.