Burkolt csirkecombok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 csirke felsőcomb
- 4 ek tejföl
- 1 csokor aprított petrezselyemzöld
- fél fej lilahagyma apróra vágva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- 15 dkg reszelt sajt
- 12 szelet bacon
- kevés olaj
Elkészítése:
A tejfölt sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, lilahagymát és alaposan elkeverjük.
Egy tepsi vagy jénai alkába kevés olajat öntünk, beletesszük a megmosott és megszárított combokat, sózzuk, borsozzuk, megkenjük az előzőleg kikevert tejföllel, majd rájuk tekerjük a bacon szeleteket és alufóliával lefedve, 200 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses fokozaton) 45 percet sütjük.
A 45 perc leteltével eltávolítjuk az alufóliát, megszórjuk a combok tetejét reszelt sajttal és további 15 percet sütjük.
Ízlés szerinti körettel, forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









