Burkolt csirkecombok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Burkolt csirkecombok

Hozzávalók:

  • 6 csirke felsőcomb
  • 4 ek tejföl
  • 1 csokor aprított petrezselyemzöld
  • fél fej lilahagyma apróra vágva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 12 szelet bacon
  • kevés olaj

Elkészítése:

A tejfölt sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, lilahagymát és alaposan elkeverjük.

Egy tepsi vagy jénai alkába kevés olajat öntünk, beletesszük a megmosott és megszárított combokat, sózzuk, borsozzuk, megkenjük az előzőleg kikevert tejföllel, majd rájuk tekerjük a bacon szeleteket és alufóliával lefedve, 200 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses fokozaton) 45 percet sütjük.

A 45 perc leteltével eltávolítjuk az alufóliát, megszórjuk a combok tetejét reszelt sajttal és további 15 percet sütjük.

Ízlés szerinti körettel, forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!