Csirke brassói recept
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemellfilé
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1-2 ek olaj ha szükséges
- 1 kk só
- 1 nagy csipet bors
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1 púpos tk házi paprikakrém
- 1 tk brassói fűszerkeverék
- 1 csapott kk őrölt pirospaprika
- 1 kg krumpli
- 6 dl étolaj
Elkészítése:
A húst és a zöldségeket megtisztítjuk. A mellet felkockázzuk és kicsit hagyjuk lecsepegni.
A vöröshagymát apróra vágjuk, a szalonnát vékonyra csíkozzuk.
A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd rászórjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Ha még szükséges, a zsiradékot pótolhatjuk 1-2 evőkanálnyi étolajjal.
Ezután a húst fehéredésig pirítjuk rajta, majd megszórjuk a sóval, borssal, fűszerkeverékkel, őrölt paprikával, ízesítjük a darált paprikával, a zúzott fokhagymával, hozzáadunk még egy közepes paradicsomot, amit nagyobb darabokra vágtunk.
Fedő alatt kb 20-25 perc alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul.
Ez alatt a krumplit meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk és forró olajban megsütjük.
A kisült krumplit hozzákeverjük a csirkéhez és ha szükséges, még egy kevés sóval megszórva, azonnal, melegen, savanyúság kíséretében kínáljuk.
Tejfölös uborkasalátával fogyasztottuk.
Jó étvágyat kívánok!