Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirke brassói recept

Csirke brassói
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg csirkemellfilé
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 1-2 ek olaj ha szükséges
    • 1 kk só
    • 1 nagy csipet bors
    • 4 gerezd zúzott fokhagyma
    • 1 paradicsom
    • 1 púpos tk házi paprikakrém
    • 1 tk brassói fűszerkeverék
    • 1 csapott kk őrölt pirospaprika
    • 1 kg krumpli
    • 6 dl étolaj

    Elkészítése:

    A húst és a zöldségeket megtisztítjuk. A mellet felkockázzuk és kicsit hagyjuk lecsepegni.

    A vöröshagymát apróra vágjuk, a szalonnát vékonyra csíkozzuk.

    A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd rászórjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Ha még szükséges, a zsiradékot pótolhatjuk 1-2 evőkanálnyi étolajjal.

    Ezután a húst fehéredésig pirítjuk rajta, majd megszórjuk a sóval, borssal, fűszerkeverékkel, őrölt paprikával, ízesítjük a darált paprikával, a zúzott fokhagymával, hozzáadunk még egy közepes paradicsomot, amit nagyobb darabokra vágtunk.

    Fedő alatt kb 20-25 perc alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul.

    Ez alatt a krumplit meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk és forró olajban megsütjük.

    A kisült krumplit hozzákeverjük a csirkéhez és ha szükséges, még egy kevés sóval megszórva, azonnal, melegen, savanyúság kíséretében kínáljuk.

    Tejfölös uborkasalátával fogyasztottuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá