Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst és a zöldségeket megtisztítjuk. A mellet felkockázzuk és kicsit hagyjuk lecsepegni.
A vöröshagymát apróra vágjuk, a szalonnát vékonyra csíkozzuk.
A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd rászórjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Ha még szükséges, a zsiradékot pótolhatjuk 1-2 evőkanálnyi étolajjal.
Ezután a húst fehéredésig pirítjuk rajta, majd megszórjuk a sóval, borssal, fűszerkeverékkel, őrölt paprikával, ízesítjük a darált paprikával, a zúzott fokhagymával, hozzáadunk még egy közepes paradicsomot, amit nagyobb darabokra vágtunk.
Fedő alatt kb 20-25 perc alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul.
Ez alatt a krumplit meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk és forró olajban megsütjük.
A kisült krumplit hozzákeverjük a csirkéhez és ha szükséges, még egy kevés sóval megszórva, azonnal, melegen, savanyúság kíséretében kínáljuk.
Tejfölös uborkasalátával fogyasztottuk.
Jó étvágyat kívánok!