Csirke brassói

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csirke brassói

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1-2 ek olaj ha szükséges
  • 1 kk só
  • 1 nagy csipet bors
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 púpos tk házi paprikakrém
  • 1 tk brassói fűszerkeverék
  • 1 csapott kk őrölt pirospaprika
  • 1 kg krumpli
  • 6 dl étolaj

Elkészítése:

A húst és a zöldségeket megtisztítjuk. A mellet felkockázzuk és kicsit hagyjuk lecsepegni.

A vöröshagymát apróra vágjuk, a szalonnát vékonyra csíkozzuk.

A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd rászórjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Ha még szükséges, a zsiradékot pótolhatjuk 1-2 evőkanálnyi étolajjal.

Ezután a húst fehéredésig pirítjuk rajta, majd megszórjuk a sóval, borssal, fűszerkeverékkel, őrölt paprikával, ízesítjük a darált paprikával, a zúzott fokhagymával, hozzáadunk még egy közepes paradicsomot, amit nagyobb darabokra vágtunk.

Fedő alatt kb 20-25 perc alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul.

Ez alatt a krumplit meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk és forró olajban megsütjük.

A kisült krumplit hozzákeverjük a csirkéhez és ha szükséges, még egy kevés sóval megszórva, azonnal, melegen, savanyúság kíséretében kínáljuk.

Tejfölös uborkasalátával fogyasztottuk.

Jó étvágyat kívánok!