Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csibefalatok almás bundában recept

Csibefalatok almás bundában
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagy csirkemell filé
    • 0,5 kk só
    • 2 jó púpos ek liszt a forgatáshoz
    • Kb. 3 dl olaj a sütéshez

    Bundához:

    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 kk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 2 jó púpos ek liszt
    • 0,3 dl tej
    • 2 nagyobb alma

    Elkészítése:

    A megtisztított csirkemellet kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk és meghintjük sóval. Egy tálba szórunk kevés lisztet a forgatáshoz. Egy másik tálban a bundához a tojásokat elkeverjük a sóval, borssal, liszttel, majd a tejjel lazítjuk.

    Az almákat meghámozzuk, magházukat kiemeljük, majd a gyümölcshúst sajtreszelőn a masszába reszeljük. Jól összekeverjük.

    Egy tálba olajat forrósítunk. A csirke darabokat először megforgatjuk a lisztben, majd az almás masszában. Kicsit lecsepegtetjük, és a forró olajban közepestől mérsékeltebb lángon szép barnára sütjük.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    Melegen kínáljuk.

    Tipp:

    A család nagyon kedveli a különböző bundás húsokat. Most egy kevés almát rejtettem a tésztába. A végeredmény egy puha, szaftos csirke, ahol az alma íze nem túl intenzív, így a gyerekek is szívesen elfogyasztják.
    Egyszerű fokhagymás-tejfölös mártogatóst készítettem hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá