Csibefalatok almás bundában recept
Hozzávalók:
- 1 nagy csirkemell filé
- 0,5 kk só
- 2 jó púpos ek liszt a forgatáshoz
- Kb. 3 dl olaj a sütéshez
Bundához:
- 2 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 2 jó púpos ek liszt
- 0,3 dl tej
- 2 nagyobb alma
Elkészítése:
A megtisztított csirkemellet kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk és meghintjük sóval. Egy tálba szórunk kevés lisztet a forgatáshoz. Egy másik tálban a bundához a tojásokat elkeverjük a sóval, borssal, liszttel, majd a tejjel lazítjuk.
Az almákat meghámozzuk, magházukat kiemeljük, majd a gyümölcshúst sajtreszelőn a masszába reszeljük. Jól összekeverjük.
Egy tálba olajat forrósítunk. A csirke darabokat először megforgatjuk a lisztben, majd az almás masszában. Kicsit lecsepegtetjük, és a forró olajban közepestől mérsékeltebb lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Melegen kínáljuk.
Tipp:
A család nagyon kedveli a különböző bundás húsokat. Most egy kevés almát rejtettem a tésztába. A végeredmény egy puha, szaftos csirke, ahol az alma íze nem túl intenzív, így a gyerekek is szívesen elfogyasztják.
Egyszerű fokhagymás-tejfölös mártogatóst készítettem hozzá.