Hozzávalók:
Bundához:
Elkészítése:
A megtisztított csirkemellet kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk és meghintjük sóval. Egy tálba szórunk kevés lisztet a forgatáshoz. Egy másik tálban a bundához a tojásokat elkeverjük a sóval, borssal, liszttel, majd a tejjel lazítjuk.
Az almákat meghámozzuk, magházukat kiemeljük, majd a gyümölcshúst sajtreszelőn a masszába reszeljük. Jól összekeverjük.
Egy tálba olajat forrósítunk. A csirke darabokat először megforgatjuk a lisztben, majd az almás masszában. Kicsit lecsepegtetjük, és a forró olajban közepestől mérsékeltebb lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Melegen kínáljuk.
A család nagyon kedveli a különböző bundás húsokat. Most egy kevés almát rejtettem a tésztába. A végeredmény egy puha, szaftos csirke, ahol az alma íze nem túl intenzív, így a gyerekek is szívesen elfogyasztják.
Egyszerű fokhagymás-tejfölös mártogatóst készítettem hozzá.