Csibefalatok almás bundában

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 nagy csirkemell filé
  • 0,5 kk só
  • 2 jó púpos ek liszt a forgatáshoz
  • Kb. 3 dl olaj a sütéshez

Bundához:

  • 2 nagyobb tojás
  • 0,5 kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 2 jó púpos ek liszt
  • 0,3 dl tej
  • 2 nagyobb alma

Elkészítése:

A megtisztított csirkemellet kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk és meghintjük sóval. Egy tálba szórunk kevés lisztet a forgatáshoz. Egy másik tálban a bundához a tojásokat elkeverjük a sóval, borssal, liszttel, majd a tejjel lazítjuk.

Az almákat meghámozzuk, magházukat kiemeljük, majd a gyümölcshúst sajtreszelőn a masszába reszeljük. Jól összekeverjük.

Egy tálba olajat forrósítunk. A csirke darabokat először megforgatjuk a lisztben, majd az almás masszában. Kicsit lecsepegtetjük, és a forró olajban közepestől mérsékeltebb lángon szép barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Melegen kínáljuk.

Tipp:

A család nagyon kedveli a különböző bundás húsokat. Most egy kevés almát rejtettem a tésztába. A végeredmény egy puha, szaftos csirke, ahol az alma íze nem túl intenzív, így a gyerekek is szívesen elfogyasztják.
Egyszerű fokhagymás-tejfölös mártogatóst készítettem hozzá.