Császárszalonnás csirkemájpörkölt recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 20 dkg császárszalonna
- 1 fej vöröshagyma (nagy)
- 2 tk pirospaprika
- 1 tk erős Pista (erős paprikakrém)
- só (ízlés szerint)
- 1 tk ételízesítő
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 1 tk majoránna
- 5 dl víz
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A csirkemájat vágjuk fel nagyobb darabokra. A szalonnát vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
A felkockázott szalonnát tegyük egy serpenyőbe, adjuk hozzá az olajat és addig süssük hogy szép színt kapjon.
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és süssük tovább, hogy a hagyma kissé összeessen, majd vegyük le a tűzről, szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük alaposan össze és öntsük fel a vízzel.
Ezután tegyük vissza a tűzre, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a majoránnával, adjuk hozzá a csípős paprikakrémet, majd kisebb lángon főzzük kb fél óráig (a sózással óvatosan bánjunk, mert a szalonna is sós).
Ezután adjuk hozzá a feldarabolt csirkemájat, majd főzzük még kb. tíz percig, hogy a máj puhára főjön, majd vegyük le a tűzről és tálalásig tartsuk melegen (arra figyeljünk, nehogy sokáig főzzük, mert a máj kemény lesz).
Ameddig a csirkemájpörkölt fő, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én rizst készítettem, de jól illik hozzá pl a krumplipüré, a kifőtt tészta, vagy éppen a bulgur is.
Tipp:
Tálaláskor a császárszalonnás csirkemájpörköltet ízlés szerinti körettel és savanyúsággal kínáljuk.