Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Császárszalonnás csirkemájpörkölt recept

Császárszalonnás csirkemájpörkölt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemáj
    • 20 dkg császárszalonna
    • 1 fej vöröshagyma (nagy)
    • 2 tk pirospaprika
    • 1 tk erős Pista (erős paprikakrém)
    • só (ízlés szerint)
    • 1 tk ételízesítő
    • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
    • 1 tk majoránna
    • 5 dl víz
    • 2 ek étolaj

    Elkészítése:

    A csirkemájat vágjuk fel nagyobb darabokra. A szalonnát vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

    A felkockázott szalonnát tegyük egy serpenyőbe, adjuk hozzá az olajat és addig süssük hogy szép színt kapjon.

    Ezután adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és süssük tovább, hogy a hagyma kissé összeessen, majd vegyük le a tűzről, szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük alaposan össze és öntsük fel a vízzel.

    Ezután tegyük vissza a tűzre, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a majoránnával, adjuk hozzá a csípős paprikakrémet, majd kisebb lángon főzzük kb fél óráig (a sózással óvatosan bánjunk, mert a szalonna is sós).

    Ezután adjuk hozzá a feldarabolt csirkemájat, majd főzzük még kb. tíz percig, hogy a máj puhára főjön, majd vegyük le a tűzről és tálalásig tartsuk melegen (arra figyeljünk, nehogy sokáig főzzük, mert a máj kemény lesz).

    Ameddig a csirkemájpörkölt fő, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én rizst készítettem, de jól illik hozzá pl a krumplipüré, a kifőtt tészta, vagy éppen a bulgur is.

    Tipp:

    Tálaláskor a császárszalonnás csirkemájpörköltet ízlés szerinti körettel és savanyúsággal kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá