Citromos-mézes sült csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
- 2 db citrom
- 2 dl méz
- só
- őrölt fehér bors
- bazsalikom (szárított)
- 1 dl olaj
Elkészítése:
A csirkecombokat mossuk meg, majd papírtörlővel töröljük szárazra. Ezután ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, és hagyjuk legalább egy fél órát állni.
Az egyik citrom levét facsarjuk ki, majd adjuk hozzá a mézet, az olajat, ízlés szerint bazsalikomot, és keverjük alaposan össze.
Ezután forgassuk meg alaposan a combokat a pácban, majd éjszakára tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek kellően átjárják a húst.
Sütés előtt szintén forgassuk át a combokat, majd helyezzük egymásmellé a tepsiben.
A másik citromot vékonyan szeleteljük fel, majd helyezzük rá a combokra a citromkarikákat. Ezután öntsük rá a visszamaradt pácot, majd fedjük le egy fóliával a tepsit.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd kb. egy óra alatt pároljuk puhára a húst. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra. (a párolási idő függ a combok méretétől is!!)
Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »