Citromos csirke mangósalátával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- csirkehús (combok, mell, farhát, szárny)
- só, bors
- 2 fej vöröshagyma
- étolaj
Mázhoz:
- fél ek citromlé
- fél kk reszelt gyömbér
- 1 ek méz
Salátához:
- 1 mangó
- 1 avokádó
- 1 paradicsom
- 1 tk reszelt gyömbér
- fél citrom leve
- fél citrom reszelt héja
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
Elkészítése:
A húsokat sózzuk, borsozzuk és a feldarabolt hagymával egy fóliával fedett, olajjal kikent tepsiben süssük addig, amíg megpuhul, majd fólia nélkül, amíg elkezd pirulni.
Ekkor kenjük át/locsoljuk meg a majdnem teljesen kész húsokat a citromlé, gyömbér, méz keverékkel és még 5-10 percre toljuk vissza a sütőbe.
Az avokádót vágjuk félbe, a magját távolítsuk el, a fél citrom levével locsoljuk meg (így nem fog a későbbiekben bebarnulni), kockázzuk fel még a héjában, majd egy kanál segítségével egyszerűen kanyarítsuk ki a puha, vajszerű avokádót.
Halmozzuk egy tálba, adjuk hozzá a felkockázott mangót, paradicsomot, reszeljük rá a meghámozott gyömbért, citromhéjat, végül sózzuk, borsozzuk és öntsük “nyakon” az olajjal. Keverjük mindezt össze és kész is a mangósaláta.
Kínálhatunk mellé plusz köretet, például quinoát. Nemcsak szép színes, szemet gyönyörködtető, de nagyon egészséges is ez az étel.
Jó étvágyat mindenkinek!
Tipp:
A quinoát a rizshez hasonlóan kell elkészíteni. A megmaradt (amennyiben maradna persze) “húsmázat” együk/igyuk meg, hiszen a citrom-gyömbér-méz összeállítás igazi vitaminbomba!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »