Cézár jellegű saláta pulykamellből recept

Hozzávalók:
- 1 adag tartármártás
- fél kg pulykamellfilé kockázva
- 1 fej jégsaláta
- só
- kókuszzsír
- 2-3 szál sárgarépa
- kb 20 dkg zöldborsó
- 1 alma
Elkészítése:
A pulykamellfilé kockákat sózzuk, majd kevés zsiradékon fehéredésig sütjük, hozzáadjuk a megtisztított és apró kockára vágott sárgarépát, a zöldborsót, kevés vizet vagy zöldség alaplevet öntünk rá és puhára pároljuk, fedő alatt.
Figyeljünk rá, hogy ne égjen le, de egyszerre sohase legyen rajta sok lé! Inkább apránként pótoljuk! Ha elkészült a tűzről levesszük és hozzáadjuk, a tisztított kockára vágott almát.
Hagyjuk kihűlni, majd egy jénaiba rétegezzük: saláta, tartármártás, húsos ragu, saláta. Tetejére sajtot reszeltem, de ez el is maradhat.
Tipp:
Családom meglátta a friss jégsalátát és Cézár salátát rendelt…. De nem volt itthon csirkemell, csak pulykamell, továbbá semmilyen más friss zöldség sem, tehát kimaradt a paradicsom, az uborka, a paprika….. helyette borsót és sárgarépát pároltam hozzá. Ez amolyan “téli verzió” lett! :D
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »