Cézár jellegű saláta pulykamellből

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Cézár jellegű saláta pulykamellből

Hozzávalók:

  • 1 adag tartármártás
  • fél kg pulykamellfilé kockázva
  • 1 fej jégsaláta
  • kókuszzsír
  • 2-3 szál sárgarépa
  • kb 20 dkg zöldborsó
  • 1 alma

Elkészítése:

A pulykamellfilé kockákat sózzuk, majd kevés zsiradékon fehéredésig sütjük, hozzáadjuk a megtisztított és apró kockára vágott sárgarépát, a zöldborsót, kevés vizet vagy zöldség alaplevet öntünk rá és puhára pároljuk, fedő alatt.

Figyeljünk rá, hogy ne égjen le, de egyszerre sohase legyen rajta sok lé! Inkább apránként pótoljuk! Ha elkészült a tűzről levesszük és hozzáadjuk, a tisztított kockára vágott almát.

Hagyjuk kihűlni, majd egy jénaiba rétegezzük: saláta, tartármártás, húsos ragu, saláta. Tetejére sajtot reszeltem, de ez el is maradhat.

Tipp:

Családom meglátta a friss jégsalátát és Cézár salátát rendelt…. De nem volt itthon csirkemell, csak pulykamell, továbbá semmilyen más friss zöldség sem, tehát kimaradt a paradicsom, az uborka, a paprika….. helyette borsót és sárgarépát pároltam hozzá. Ez amolyan “téli verzió” lett! :D