Hozzávalók:
Elkészítése:
A pulykamellfilé kockákat sózzuk, majd kevés zsiradékon fehéredésig sütjük, hozzáadjuk a megtisztított és apró kockára vágott sárgarépát, a zöldborsót, kevés vizet vagy zöldség alaplevet öntünk rá és puhára pároljuk, fedő alatt.
Figyeljünk rá, hogy ne égjen le, de egyszerre sohase legyen rajta sok lé! Inkább apránként pótoljuk! Ha elkészült a tűzről levesszük és hozzáadjuk, a tisztított kockára vágott almát.
Hagyjuk kihűlni, majd egy jénaiba rétegezzük: saláta, tartármártás, húsos ragu, saláta. Tetejére sajtot reszeltem, de ez el is maradhat.
Családom meglátta a friss jégsalátát és Cézár salátát rendelt…. De nem volt itthon csirkemell, csak pulykamell, továbbá semmilyen más friss zöldség sem, tehát kimaradt a paradicsom, az uborka, a paprika….. helyette borsót és sárgarépát pároltam hozzá. Ez amolyan “téli verzió” lett! :D