Burgonyaágyon sült, fűszeres csirkecomb recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 egész csirkecomb
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 kg burgonya
- 1 ek ételízesítő
- 6 db koktélparadicsom
A combok kenéséhez:
- 1,5 dl házi paradicsomlé
- 1 tk olasz fűszerkeverék
- 1 mk szárított rozmaring
- 1 mk szárított
- kakukkfű
- csipet majoránna
- 50 ml (olíva)olaj
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk,megmossuk és 4 részree vágjuk.
A combokat megtisztítjuk és a forgónál elvágjuk. Sózzuk és borssal meghintjük.
A krumplit az ételízesítővel megszórjuk, elkeverjük, majd az olajjal kent tepsibe helyezzük és rátesszük a combokat.
Alufóliával befedjük a tepsit és 220 fokra melegített sütőben 45 percig sütjük.
Ekkor kivesszük a sütőből. A fűszereket az olajat és a paradicsomlevet összekeverjük, majd a combokat bekenjük vele.
Visszatesszük a sütőbe alufóliával letakarva. 10 perc múlva újból kivesszük és a paradicsomot is rászeljük, majd újból bekenjük a fűszeres lével.
Fólia nélkül további 15 percig 180 fokon sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »