Burgonyaágyon sült, fűszeres csirkecomb recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 egész csirkecomb
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 kg burgonya
- 1 ek ételízesítő
- 6 db koktélparadicsom
A combok kenéséhez:
- 1,5 dl házi paradicsomlé
- 1 tk olasz fűszerkeverék
- 1 mk szárított rozmaring
- 1 mk szárított
- kakukkfű
- csipet majoránna
- 50 ml (olíva)olaj
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk,megmossuk és 4 részree vágjuk.
A combokat megtisztítjuk és a forgónál elvágjuk. Sózzuk és borssal meghintjük.
A krumplit az ételízesítővel megszórjuk, elkeverjük, majd az olajjal kent tepsibe helyezzük és rátesszük a combokat.
Alufóliával befedjük a tepsit és 220 fokra melegített sütőben 45 percig sütjük.
Ekkor kivesszük a sütőből. A fűszereket az olajat és a paradicsomlevet összekeverjük, majd a combokat bekenjük vele.
Visszatesszük a sütőbe alufóliával letakarva. 10 perc múlva újból kivesszük és a paradicsomot is rászeljük, majd újból bekenjük a fűszeres lével.
Fólia nélkül további 15 percig 180 fokon sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










