Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bundás csirke kukoricás rizzsel és tartárral recept

Bundás csirke kukoricás rizzsel és tartárral
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Bundás csirkéhez:

    • 1 egész csirke
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt
    • olaj

    Kukoricás rizshez:

    • 25 dkg rizs
    • 10 dkg konzerv kukorica
    • vegeta
    • víz

    Tartárhoz:

    • 1 kis doboz tejföl
    • 3 evőkanál majonéz
    • 1 kávés kanál mustár
    • 1-2 csipet őrölt bors (ízlés szerint)

    Elkészítése:

    A csirkét szétdaraboljuk, majd megfőzzük levesnek vagy vegetás vízben előfőzzük. A megfőtt csirke darabokat (comb, mell, szárny) lecsöpögtetjük és kihűtjük.

    A tojásokat sóval felverjük és annyi lisztet adagolunk hozzá, hogy palacsintatészta állagú masszát kapjunk. A liszt mennyisége a tojás méretétől függ.

    A csirke darabokat tojásos masszában megforgatjuk és forró olajban kisütjük.

    A rizst a kukorciával sós vízben puhára főzzük, főzés közben ízlés szerint vegetával ízesítjük.

    A tartárhoz a tejfölt, a majonézt, a mustárral összekeverjük és ízlés szerint 1-2 csipet őrölt borssal ízesítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá