Bundás csirke kukoricás rizzsel és tartárral recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Bundás csirkéhez:
- 1 egész csirke
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
- só
- olaj
Kukoricás rizshez:
- 25 dkg rizs
- 10 dkg konzerv kukorica
- só
- vegeta
- víz
Tartárhoz:
- 1 kis doboz tejföl
- 3 evőkanál majonéz
- 1 kávés kanál mustár
- 1-2 csipet őrölt bors (ízlés szerint)
Elkészítése:
A csirkét szétdaraboljuk, majd megfőzzük levesnek vagy vegetás vízben előfőzzük. A megfőtt csirke darabokat (comb, mell, szárny) lecsöpögtetjük és kihűtjük.
A tojásokat sóval felverjük és annyi lisztet adagolunk hozzá, hogy palacsintatészta állagú masszát kapjunk. A liszt mennyisége a tojás méretétől függ.
A csirke darabokat tojásos masszában megforgatjuk és forró olajban kisütjük.
A rizst a kukorciával sós vízben puhára főzzük, főzés közben ízlés szerint vegetával ízesítjük.
A tartárhoz a tejfölt, a majonézt, a mustárral összekeverjük és ízlés szerint 1-2 csipet őrölt borssal ízesítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.