Bundás csirke kukoricás rizzsel és tartárral

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Bundás csirkéhez:

  • 1 egész csirke
  • 3 tojás
  • liszt
  • olaj

Kukoricás rizshez:

  • 25 dkg rizs
  • 10 dkg konzerv kukorica
  • vegeta
  • víz

Tartárhoz:

  • 1 kis doboz tejföl
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 kávés kanál mustár
  • 1-2 csipet őrölt bors (ízlés szerint)

Elkészítése:

A csirkét szétdaraboljuk, majd megfőzzük levesnek vagy vegetás vízben előfőzzük. A megfőtt csirke darabokat (comb, mell, szárny) lecsöpögtetjük és kihűtjük.

A tojásokat sóval felverjük és annyi lisztet adagolunk hozzá, hogy palacsintatészta állagú masszát kapjunk. A liszt mennyisége a tojás méretétől függ.

A csirke darabokat tojásos masszában megforgatjuk és forró olajban kisütjük.

A rizst a kukorciával sós vízben puhára főzzük, főzés közben ízlés szerint vegetával ízesítjük.

A tartárhoz a tejfölt, a majonézt, a mustárral összekeverjük és ízlés szerint 1-2 csipet őrölt borssal ízesítjük.