Brokkolis–besameles csirkemell recept

Hozzávalók:
- 8 szelet csirkemell (kb 80 dkg)
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
A besamelhez:
- 12 dkg vaj
- 6 ek finomliszt
- 4,5 dl tej
- 3 dl tejföl
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
A tetejére:
- 50 dkg brokkoli rózsa
- 15 dkg reszelt sajt
Az elősütéshez:
- 2 dl étolaj
Elkészítése:
A hús szeleteket enyhén sózzuk és őrölt borssal meghintjük.
Egy serpenyőben az étolajat felforrósítjuk, majd a húsok mindkét oldalát hirtelen átsütjük. Egy tepsibe vagy nagyobb hőálló tálba tesszük nem szorosan egymás mellé.
A brokkoli rózsákat sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
A besamel mártást elkészítjük. Egy lábasban a vajat felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, kevergetve megpirítjuk, majd apránként hozzáadjuk a tejet, egy kis sót és őrölt borsot, majd csomómentesre felfőzzük. A tűzről levéve belekeverjük a tejfölt.
A tepsiben várakozó húsokon elosztjuk a brokkolit, mindegyik tetejére adagolunk a mártásból és reszelt sajttal megszórjuk.
200 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük. Mi rizzsel és burgonyával fogyasztottuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »