Brokkolis–besameles csirkemell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 8 szelet csirkemell (kb 80 dkg)
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint

A besamelhez:

  • 12 dkg vaj
  • 6 ek finomliszt
  • 4,5 dl tej
  • 3 dl tejföl
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint

A tetejére:

  • 50 dkg brokkoli rózsa
  • 15 dkg reszelt sajt

Az elősütéshez:

  • 2 dl étolaj

Elkészítése:

A hús szeleteket enyhén sózzuk és őrölt borssal meghintjük.

Egy serpenyőben az étolajat felforrósítjuk, majd a húsok mindkét oldalát hirtelen átsütjük. Egy tepsibe vagy nagyobb hőálló tálba tesszük nem szorosan egymás mellé.

A brokkoli rózsákat sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük.

A besamel mártást elkészítjük. Egy lábasban a vajat felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, kevergetve megpirítjuk, majd apránként hozzáadjuk a tejet, egy kis sót és őrölt borsot, majd csomómentesre felfőzzük. A tűzről levéve belekeverjük a tejfölt.

A tepsiben várakozó húsokon elosztjuk a brokkolit, mindegyik tetejére adagolunk a mártásból és reszelt sajttal megszórjuk.

200 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük. Mi rizzsel és burgonyával fogyasztottuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!