Hozzávalók:
A besamelhez:
A tetejére:
Az elősütéshez:
Elkészítése:
A hús szeleteket enyhén sózzuk és őrölt borssal meghintjük.
Egy serpenyőben az étolajat felforrósítjuk, majd a húsok mindkét oldalát hirtelen átsütjük. Egy tepsibe vagy nagyobb hőálló tálba tesszük nem szorosan egymás mellé.
A brokkoli rózsákat sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
A besamel mártást elkészítjük. Egy lábasban a vajat felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, kevergetve megpirítjuk, majd apránként hozzáadjuk a tejet, egy kis sót és őrölt borsot, majd csomómentesre felfőzzük. A tűzről levéve belekeverjük a tejfölt.
A tepsiben várakozó húsokon elosztjuk a brokkolit, mindegyik tetejére adagolunk a mártásból és reszelt sajttal megszórjuk.
200 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük. Mi rizzsel és burgonyával fogyasztottuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!