Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borsópaprikás recept

Borsópaprikás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 db kisebb csirke (90 dkg)
    • 50 dkg zöldborsó
    • 1 kg újkrumpli
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 hegyes erős paprika
    • 1 paradicsom
    • 0,5 tv paprika
    • 1 ek pirospaprika
    • 1 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    Az olajat feltesszük melegedni, rádobjuk a kockára vágott hagymát, megdinszteljük, rárakjuk az összedarabolt csirkét, megsózzuk, fehéredésig dinszteljük, majd rászórjuk a pirospaprikát, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Beletesszük a paprikákat, a paradicsomot, és lassú tűzőn főzzük.

    Amikor félig megfőtt, beletesszük a hasábokra vágott krumplit és a zöldborsót, és készre főzzük.

    Kovászos uborkát kínálhatunk hozzá.

    Kovászos uborka készítése:

    Veszünk egy 5 l-es dunsztos üveget, az aljára teszünk egy csokor kaprot, 2 gerezd fokhagymát. 2,5 kg uborkának levágjuk a végeit, négybe vágjuk, sorba rakjuk az üvegbe, 2 evőkanál sót szórunk rá, 2 szelet kovászos kenyérrel beborítjuk,és forró vízzel felöntjük. A tejét alufóliával befedjük, és három napig meleg, napos helyen érleljük.

    Tipp:

    A borsópaprikás friss zsenge borsóval az igazi!

    A borsópaprikás kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 87 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 9 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá