Borsópaprikás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Borsópaprikás

Hozzávalók:

  • 1 db kisebb csirke (90 dkg)
  • 50 dkg zöldborsó
  • 1 kg újkrumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 hegyes erős paprika
  • 1 paradicsom
  • 0,5 tv paprika
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítése:

Az olajat feltesszük melegedni, rádobjuk a kockára vágott hagymát, megdinszteljük, rárakjuk az összedarabolt csirkét, megsózzuk, fehéredésig dinszteljük, majd rászórjuk a pirospaprikát, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Beletesszük a paprikákat, a paradicsomot, és lassú tűzőn főzzük.

Amikor félig megfőtt, beletesszük a hasábokra vágott krumplit és a zöldborsót, és készre főzzük.

Kovászos uborkát kínálhatunk hozzá.

Kovászos uborka készítése:

Veszünk egy 5 l-es dunsztos üveget, az aljára teszünk egy csokor kaprot, 2 gerezd fokhagymát. 2,5 kg uborkának levágjuk a végeit, négybe vágjuk, sorba rakjuk az üvegbe, 2 evőkanál sót szórunk rá, 2 szelet kovászos kenyérrel beborítjuk,és forró vízzel felöntjük. A tejét alufóliával befedjük, és három napig meleg, napos helyen érleljük.

Tipp:

A borsópaprikás friss zsenge borsóval az igazi!