Hozzávalók:
Elkészítése:
Az olajat feltesszük melegedni, rádobjuk a kockára vágott hagymát, megdinszteljük, rárakjuk az összedarabolt csirkét, megsózzuk, fehéredésig dinszteljük, majd rászórjuk a pirospaprikát, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Beletesszük a paprikákat, a paradicsomot, és lassú tűzőn főzzük.
Amikor félig megfőtt, beletesszük a hasábokra vágott krumplit és a zöldborsót, és készre főzzük.
Kovászos uborkát kínálhatunk hozzá.
Veszünk egy 5 l-es dunsztos üveget, az aljára teszünk egy csokor kaprot, 2 gerezd fokhagymát. 2,5 kg uborkának levágjuk a végeit, négybe vágjuk, sorba rakjuk az üvegbe, 2 evőkanál sót szórunk rá, 2 szelet kovászos kenyérrel beborítjuk,és forró vízzel felöntjük. A tejét alufóliával befedjük, és három napig meleg, napos helyen érleljük.
A borsópaprikás friss zsenge borsóval az igazi!