Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Birsalmás csirke recept

Birsalmás csirke
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • kb 40 dkg csirkemell filé
    • 2 birsalma
    • 5 dkg aszalt vörösáfonya
    • narancshéj
    • 10 dkg barna nádcukor
    • 1 dl fehérbor
    • 1 dl főzőtejszín
    • 1 ek étkezési keményítő
    • párolt rizs köretnek
    • 1 ek vaj

    Elkészítése:

    A csirkemellet kisebb darabokra vágjuk és vajon puhára pároljuk, lefedve egy serpenyőben. Sózzuk, borsozzuk, majd melegen tartjuk.

    5 dkg cukrot karamellizálunk, hozzátesszük a narancshéjat és a fehérborral kiforraljuk.

    A birset meghámozzuk, cikkekre vágjuk és a maradék cukorral feltesszük kevés vízzel főni. Kevés citromlével meg lehet locsolni, hogy ne barnuljon meg.

    Az áfonyát beáztatjuk és ezután tesszük a birsalmához. Együtt főzzük, de nem szétfőzzük, csak puhítjuk.

    Ezután a narancsos szirupot is hozzákeverjük az almához. Az étkezési keményítőt a tejszínnel kikeverjük és besürítjük vele az ételt.

    A húst hozzáadjuk, de ne keverjük össze. Ügyeljünk arra, hogy a birs ropogós maradjon.

    Párolt rizzsel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá