Bazsalikomos csirkepörkölt gnocchival recept

Hozzávalók:
- 50-70 dkg csirkecombfilé és mell vegyesen
- 2 fej vöröshagyma
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 1-2 ek sűrített paradicsom
- só, bors, friss bazsalikom ízlés szerint
- 1-2 csomag kész gnocchi
Elkészítése:
A megtiszíttott és felaprított hagymát kevés felforrósított olajon megdinszteljük, majd ráászórjuk a pirospaprikát és kevés vizet hozzáöntve összeforraljuk.
Ezután hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst és fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük vízzel és készre főzzük.
Közben a forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzzük a gnocchit. A főzővizéből keveset félreteszünk, a többit leszűrjük.
Ha a hús elkészült, hozzákeverjük a paradicsompürét, a felaprított bazsalikomot és kb 1 dl főzővizet. Az egészet összeforraljuk, majd a gnoccival és aprított bazsalikommal megszórva fogyasztjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »