Bakonyi csirkepörkölt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 csirke alsócomb
- 2 csirke felsőcomb
- 2 csirkeszárny
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olaj vagy zsír
- 1 evőkanál pirospaprika
- só, bors
- 30 dkg csiperke gomba
- 1 tv paprika
- csipet majoránna
- 1 paradicsom
- 20 dkg orsó tészta
Elkészítése:
Felforrósítjuk a zsiradékot és beszórjuk a kockára vágott vöröshagymát és csipet sóval megdinszteljük, majd rárakjuk a kockára vágott paprikát, paradicsomot és tovább dinszteljük.
A megdinsztelt lecsós alapra rárakjuk a húst és együtt tovább pároljuk, amíg a hús kifehéredik. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a majoránnát és felöntjük annyi vízzel, hogy ép ellepje, majd lassú tűzön főzzük.
Amíg fő a pörkölt, azalatt kifőzzük a tésztát. Arra figyeljünk, ha ne főzzük túl!
A kisebb gombákat félbe, a nagyobbakat négybe vágjuk és forró serpenyőben, szárazon megpirítjuk.
Ha pörkölt háromnegyed fövésben van, akkor berakjuk a pirított gombát és készre főzzük.
Ha elkészült a bakonyi csirkepörkölt, akkor a tésztával együtt tálaljuk.
Aki szereti tejfölt is adhat hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









