Bakonyi csirkepörkölt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 csirke alsócomb
- 2 csirke felsőcomb
- 2 csirkeszárny
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olaj vagy zsír
- 1 evőkanál pirospaprika
- só, bors
- 30 dkg csiperke gomba
- 1 tv paprika
- csipet majoránna
- 1 paradicsom
- 20 dkg orsó tészta
Elkészítése:
Felforrósítjuk a zsiradékot és beszórjuk a kockára vágott vöröshagymát és csipet sóval megdinszteljük, majd rárakjuk a kockára vágott paprikát, paradicsomot és tovább dinszteljük.
A megdinsztelt lecsós alapra rárakjuk a húst és együtt tovább pároljuk, amíg a hús kifehéredik. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a majoránnát és felöntjük annyi vízzel, hogy ép ellepje, majd lassú tűzön főzzük.
Amíg fő a pörkölt, azalatt kifőzzük a tésztát. Arra figyeljünk, ha ne főzzük túl!
A kisebb gombákat félbe, a nagyobbakat négybe vágjuk és forró serpenyőben, szárazon megpirítjuk.
Ha pörkölt háromnegyed fövésben van, akkor berakjuk a pirított gombát és készre főzzük.
Ha elkészült a bakonyi csirkepörkölt, akkor a tésztával együtt tálaljuk.
Aki szereti tejfölt is adhat hozzá.