Baconos, sajtos pulykakosárkák recept
Hozzávalók:
- 50 dkg darált pulykahús
- 20 dkg bacon
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 evőkanál mustár
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 vékony szál sárgarépa
- 3 mackósajt (3 db háromszög)
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál bors
Elkészítése:
Egy nagy tálban villával átdolgozzuk a darált húst. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a lereszelt sárgarépát. Beleütünk egy egész tojást, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a finomra vágott petrezselyemzöldet valamint fűszerezzük sóval és borssal. A masszát jól összedolgozzuk.
Előveszünk egy muffin sütőformát és kibéleljük a kosárkákat baconnel. Egy kis adag masszát rakunk a kosárkák aljára és a közepébe egy mackósajt (egy kis háromszög) harmadát beleállítjuk. Befedjük masszával és elsimítjuk a tetejét.
A maradék baconből a púpos kosárkák tetejére egy kis darabot tehetünk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Én édesburgonyapürével tálalnám. Akár hidegen is tálalható és fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









