Baconos, sajtos pulykakosárkák recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált pulykahús
- 20 dkg bacon
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál mustár
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 vékony szál sárgarépa
- 3 mackósajt (3 db háromszög)
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál bors
Elkészítése:
Egy nagy tálban villával átdolgozzuk a darált húst. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a lereszelt sárgarépát. Beleütünk egy egész tojást, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a finomra vágott petrezselyemzöldet valamint fűszerezzük sóval és borssal. A masszát jól összedolgozzuk.
Előveszünk egy muffin sütőformát és kibéleljük a kosárkákat baconnel. Egy kis adag masszát rakunk a kosárkák aljára és a közepébe egy mackósajt (egy kis háromszög) harmadát beleállítjuk. Befedjük masszával és elsimítjuk a tetejét.
A maradék baconből a púpos kosárkák tetejére egy kis darabot tehetünk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Én édesburgonyapürével tálalnám. Akár hidegen is tálalható és fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »