Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baconos, sajtos pulykakosárkák recept

Baconos, sajtos pulykakosárkák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált pulykahús
    • 20 dkg bacon
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál mustár
    • 10 dkg zsemlemorzsa
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 vékony szál sárgarépa
    • 3 mackósajt (3 db háromszög)
    • 1 kis csokor petrezselyemzöld
    • 1 kávéskanál só
    • 1 kávéskanál bors

    Elkészítése:

    Egy nagy tálban villával átdolgozzuk a darált húst. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a lereszelt sárgarépát. Beleütünk egy egész tojást, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a finomra vágott petrezselyemzöldet valamint fűszerezzük sóval és borssal. A masszát jól összedolgozzuk.

    Előveszünk egy muffin sütőformát és kibéleljük a kosárkákat baconnel. Egy kis adag masszát rakunk a kosárkák aljára és a közepébe egy mackósajt (egy kis háromszög) harmadát beleállítjuk. Befedjük masszával és elsimítjuk a tetejét.

    A maradék baconből a púpos kosárkák tetejére egy kis darabot tehetünk.

    Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.

    Jó étvágyat hozzá!

    Tipp:

    Én édesburgonyapürével tálalnám. Akár hidegen is tálalható és fogyasztható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá