Baconos, sajtos pulykakosárkák

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált pulykahús
  • 20 dkg bacon
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál mustár
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 vékony szál sárgarépa
  • 3 mackósajt (3 db háromszög)
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál bors

Elkészítése:

Egy nagy tálban villával átdolgozzuk a darált húst. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a lereszelt sárgarépát. Beleütünk egy egész tojást, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a finomra vágott petrezselyemzöldet valamint fűszerezzük sóval és borssal. A masszát jól összedolgozzuk.

Előveszünk egy muffin sütőformát és kibéleljük a kosárkákat baconnel. Egy kis adag masszát rakunk a kosárkák aljára és a közepébe egy mackósajt (egy kis háromszög) harmadát beleállítjuk. Befedjük masszával és elsimítjuk a tetejét.

A maradék baconből a púpos kosárkák tetejére egy kis darabot tehetünk.

Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

Tipp:

Én édesburgonyapürével tálalnám. Akár hidegen is tálalható és fogyasztható.