Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bacon-os sajtos csirkemell spárgával recept

Bacon-os sajtos csirkemell spárgával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 db csirkemellfilé
    • 1 cs zöld spárga
    • 20 dkg szeletelt bacon
    • 15 dkg reszelt sajt (gouda, trappista…)
    • őrölt színes bors
    • szerecsendió (el is hagyható)
    • 2-3 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A csirkemellfiléket vágjuk félbe, hogy vékonyabb szeletet kapjunk.

    Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg szerecsendióval, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek kellően átjárják.

    A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, majd mossuk meg és alaposan csepegtessük le.

    Ezután tegyük egy tálcára, majd szórjuk meg sóval, őrölt színes borssal, és forgassuk össze.

    3-4 szelet bacont fektessünk le úgy, hogy fedjék egymást, majd helyezzünk rá pár darab spárgát.

    Ezután tegyük rá az előzőleg befűszerezett csirkemellet, majd hajtsuk rá a túllógó bacont, és egy gyors mozdulattal fordítsuk át.

    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az olívaolaj felével. Ezután helyezzük rá a becsomagolt csirkemelleket, majd locsoljuk meg a maradék olívaolajjal.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig.

    Ekkor vegyük ki a sütőből, majd szórjuk meg a reszelt sajttal, és süssük még pár percig, hogy a sajt ráolvadjon.

    Ameddig a hús sül készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Én rizst készítettem, de jól illik hozzá pl. a krumplipüré is.

    Tálaláskor helyezzük tányérra a készre sült csirkemellet, kanalazzuk mellé a köretet, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá