Bacon-os sajtos csirkemell spárgával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemellfilé
  • 1 cs zöld spárga
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 15 dkg reszelt sajt (gouda, trappista…)
  • őrölt színes bors
  • szerecsendió (el is hagyható)
  • 2-3 ek olívaolaj

Elkészítése:

A csirkemellfiléket vágjuk félbe, hogy vékonyabb szeletet kapjunk.

Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg szerecsendióval, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek kellően átjárják.

A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, majd mossuk meg és alaposan csepegtessük le.

Ezután tegyük egy tálcára, majd szórjuk meg sóval, őrölt színes borssal, és forgassuk össze.

3-4 szelet bacont fektessünk le úgy, hogy fedjék egymást, majd helyezzünk rá pár darab spárgát.

Ezután tegyük rá az előzőleg befűszerezett csirkemellet, majd hajtsuk rá a túllógó bacont, és egy gyors mozdulattal fordítsuk át.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az olívaolaj felével. Ezután helyezzük rá a becsomagolt csirkemelleket, majd locsoljuk meg a maradék olívaolajjal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig.

Ekkor vegyük ki a sütőből, majd szórjuk meg a reszelt sajttal, és süssük még pár percig, hogy a sajt ráolvadjon.

Ameddig a hús sül készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Én rizst készítettem, de jól illik hozzá pl. a krumplipüré is.

Tálaláskor helyezzük tányérra a készre sült csirkemellet, kanalazzuk mellé a köretet, majd úgy kínáljuk.