Baconos-gombás pulykamell recept
Hozzávalók:
- 30 dkg pulykamell
- 10 dkg bacon
- 1 üveg csiperke gomba (konzerv)
- 1 szál póréhagyma
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 1 tk ételízesítő
- 1 kk kakukkfű
- 1 kk majoránna
- 2 dl főzőtejszín
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A pulykamellet és a bacont vágjuk fel csíkokra. A póréhagymát vékonyan karikázzuk fel, a gombát öntsük egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le, majd ízlés szerint szeleteljük fel.
Egy serpenyőbe öntsük bele az olajat, adjuk hozzá a felcsíkozott bacont, süssük szép pirosra, majd szedjük ki és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a felcsíkozott pulykamellet, süssük pár percig hogy szép színt kapjon, majd szedjük ki, és tegyük félre.
Ezután a visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a vékonyra karikázott póréhagymát, süssük pár percig, majd adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett gombát és süssük tovább szintén pár percig.
Ezután adjuk hozzá a félretett bacon, és a pulykamellet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a fűszerekkel, majd öntsük fel a tejszínnel és addig főzzük, hogy a szaftja kissé besűrűsödjön.
Közben készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Én rizst főztem, de jól illik hozzá pl a bulgur és a barna rizs is.
Tipp:
Tálaláskor tegyünk a tányérra a köretből, majd kanalazzuk mellé a baconos-gombás pulykamellet és úgy kínáljuk.