Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baconos csirkealagút recept

Baconos csirkealagút
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50-60 dkg csirkemell filé
    • 8 szelet bacon
    • 3 szelet gépsonka
    • kb 15 dkg reszelt sajt( füstölt karaván-trappista sajt)
    • bors
    • petrezselyem , szárított lestyán ízlés szerint
    • 4-5 db aszalt paradicsom
    • 1 zöldhagyma
    • 1 ek olívaolaj
    • diónyi vaj
    • 3 evőkanál tejföl
    • 2 evőkanál rozsliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit.

    Három evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel,lestyánnal, reszelt sajt felével masszává keverjük.

    A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához.

    Jó, ha hagyjuk egy kicsit pihenni, nálam fél órát állt.

    Az olívaolajon megdinszteljük a zöld hagymát, én egy kis sóval megszoktam hinteni, így hamar megpuhul a hagyma és nem ég le, összekeverjük az apróra vágott aszalt paradicsommal, majd lezárjuk a lángot, ha kihűlt hozzáadjuk a masszához.

    Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával és a gépsonkával. Úgy rakjuk, hogy a bacon szélei kilógjanak a formából.

    A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. A tetejét meghintjük sajttal.Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 45 perc alatt megsütjük.

    Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe.

    Amikor megsült kifordítjuk a formából a sütőpapíros tepsire, megszórjuk reszelt sajttal és addig pirítjuk míg a szalonna nem kap egy kis színt és a sajt el nem olvad rajta.

    Kicsit hűtjük, majd szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá