Baconos csirkealagút

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Baconos csirkealagút

Hozzávalók:

  • 50-60 dkg csirkemell filé
  • 8 szelet bacon
  • 3 szelet gépsonka
  • kb 15 dkg reszelt sajt( füstölt karaván-trappista sajt)
  • bors
  • petrezselyem , szárított lestyán ízlés szerint
  • 4-5 db aszalt paradicsom
  • 1 zöldhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • diónyi vaj
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál rozsliszt
  • 2 tojás
  • 1 tk zsemlemorzsa

Elkészítése:

A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit.

Három evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel,lestyánnal, reszelt sajt felével masszává keverjük.

A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához.

Jó, ha hagyjuk egy kicsit pihenni, nálam fél órát állt.

Az olívaolajon megdinszteljük a zöld hagymát, én egy kis sóval megszoktam hinteni, így hamar megpuhul a hagyma és nem ég le, összekeverjük az apróra vágott aszalt paradicsommal, majd lezárjuk a lángot, ha kihűlt hozzáadjuk a masszához.

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával és a gépsonkával. Úgy rakjuk, hogy a bacon szélei kilógjanak a formából.

A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. A tetejét meghintjük sajttal.Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 45 perc alatt megsütjük.

Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe.

Amikor megsült kifordítjuk a formából a sütőpapíros tepsire, megszórjuk reszelt sajttal és addig pirítjuk míg a szalonna nem kap egy kis színt és a sajt el nem olvad rajta.

Kicsit hűtjük, majd szeleteljük.