Bacon-os csirkenyárs recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 1 csomag bacon
- Ízlés szerint só és bors
Felfűzéshez:
- saslik pálcika + kevés olaj
Köret:
- 0,5 kg rizs
- kb 25 dkg mexikói zöldség keverék
Elkészítése:
A csirkemellet hosszú csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A saslik pálcikákat bekenjük olajjal, hogy ne ragadjanak rá a hús csíkok.
A csirkemellet kicsit megklopfoljuk, majd ráterítünk egy szelet bacon szalonnát, és felfűzzük őket.
Tepsiben szalonnával felfelé rakjuk, hogy ne gyűrődjenek össze sütés közben a szalonna szeletek.
Előmelegített sütőben készre sütjük.
Közben a rizst sós vízben megfőzzük, zöldségeket megpároljuk, majd összekavarjuk őket.
Tipp:
Tálalásnál süteménykiszúróval formáztam szív alakúra a rizibizit.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.