Bacon-os csirkenyárs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 1 csomag bacon
  • Ízlés szerint só és bors

Felfűzéshez:

  • saslik pálcika + kevés olaj

Köret:

  • 0,5 kg rizs
  • kb 25 dkg mexikói zöldség keverék

Elkészítése:

A csirkemellet hosszú csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A saslik pálcikákat bekenjük olajjal, hogy ne ragadjanak rá a hús csíkok.

A csirkemellet kicsit megklopfoljuk, majd ráterítünk egy szelet bacon szalonnát, és felfűzzük őket.

Tepsiben szalonnával felfelé rakjuk, hogy ne gyűrődjenek össze sütés közben a szalonna szeletek.

Előmelegített sütőben készre sütjük.

Közben a rizst sós vízben megfőzzük, zöldségeket megpároljuk, majd összekavarjuk őket.

Tipp:

Tálalásnál süteménykiszúróval formáztam szív alakúra a rizibizit.