Aszalt vörösáfonyával töltött pulykamell recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 8 szelet pulykamellfilé
- 1 cs aszalt vörösáfonya
- 1 tk adalékmentes só
- 1 mk fehérbors
A panírozáshoz:
- rizsliszt
- 2-3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb 20-25 dkg GM zsemlemorzsa
A sütéshez:
- pálmaolaj/kókuszzsír
Elkészítése:
A pulykamelleket sózzuk, borsozzuk és vékonyra kiklopfoljuk.
Mindegyik szeletre 5-6 szem aszalt áfonyát fektetünk, a széleit behajtjuk, majd feltekerjük.
Óvatosan bepanírozzuk, először rizslisztbe, majd felvert tojásba, végül GM zsemlemorzsába forgatjuk.
Fritőzben, forró olajban pirosra sütjük. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.
Tipp:
Ünnepi alkalmakra ajánlom, az aszalt vörösáfonya más aszalványokra is cserélhető.
Forrás: https://scarletsite.hu/node/160
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.